Процесот на производство на влошки за сопирачки за автомобил дали знаете?

Перницата на сопирачките на автомобилот е важен дел од автомобилскиот систем за сопирање.Тоа е материјал за триење споен заедно со дискот на сопирачката, вклучувајќи челичен лим, блок за триење, сврзувачки топлинско изолационен слој итн., Блокот на триење е под хидраулично дејство, што ќе промовира Дискот на сопирачката е генериран за да се реализира ефектот на сопирање.Значи, каков е процесот на производство на влошки за сопирачките на автомобил?

fc1db8ba8c504d668b354613a8245315

За процесот на производство проток на автомобилски сопирачки влошки, вклучувајќи: Подготовка на парчиња – претходно формирани – топло пресување – термичка обработка – обработка.За време на производството на сопирачките на влошката за сопирачките на автомобилот, специфичниот процес е како што следува:

1. Мешано

Ова е комбинација од суровините потребни за влошки за сопирачките во согласност со одредена колона, кршење, добро промешајте, строго сфаќајќи го времето на мешање и додавање на редоследот на различни суровини.

2. Подготовка на челичен грб

Ова се однесува на содржината на производниот процес на спреј, предзагревање и прскање.

3. Притиснете

За време на овој производствен процес, главно се менува густината во калапот, што го прави квалификувано сечило, кое главно се состои од процес на обликување и алатка за издувни гасови.Меѓу нив, процесот на обликување главно се фокусира на контролата на притисокот и брзината и користи нисконапонски методи за брза обработка и производство за да го контактира материјалот за да спречи материјалот да се влоши во абразивот.Процесот на сортирање е да се исклучи воздухот, водена пареа во калапот, да се спречи стврднување на материјалот.
4. Следење

Овој процес се обработува на обликот и површината на перничињата на сопирачките, кои можат да се пробијат, мелеат рамнините, заоблените и дупчат во согласност со барањата на клиентите, и ја одржуваат термичката стабилност на влошките на сопирачките, а исто така може да се обојат. Електростатското прскање со висок притисок е 'рѓа и ја осигурува убавината на влошката на сопирачката на автомобилот.

5. Собрание

Инсталационата содржина на влошката за сопирачките на автомобилот е склопување на алармот и неопходно е да се фокусира на односот на компресија и густината на перницата на сопирачките.

6. Пакет

Ова е последниот процес, главно за пакување, печатење, складирање за датумот на производство и серија на влошки за сопирачките.

Индустријата на влошки за сопирачките е многу интензивна.Ако претпријатието за производство на влошки за сопирачките сака да постигне предност на пазарот, неопходно е да се зајакне подобрувањето и контролата на сопствениот квалитет, подобро да се зајакне безбедноста и стабилноста на автомобилот и да се обезбеди безбедност на животот и имотот на патникот.


Време на објавување: Декември-04-2021 година